С церемонии по първа копка в Пещера официално стартираха дейностите по изпълнение на проектите за повишаване на енергийната ефективност на 2 обществени и 31 жилищни сгради. Финансирането на тези дейности се осигурява от „Региони в растеж“, а съфинансирането е от националния бюджет.

След няколко месеца обновени ще бъдат сградите на ОДК и Ритуална зала, както и всички жилищни сгради, включени в ЛОТ2, ЛОТ3 и ЛОТ5.

31ritualna-zala-sanirane

„Около година продължиха процедурите, които ни доведоха до днес, когато даваме старт на санирането. Още тази зима десетки семейства от първите три ЛОТ-а ще посрещнат суровия сезон по-спокойни, на по-топло и с по-евтино отопление. Не на последно място домовете им ще изглеждат различно. Вълнувам се обаче, че най-накрая сградата на ОДК, в която преди години са се раждали децата на Пещера, а днес се провеждат извън класните дейности на нашите ученици, ще бъде обновена. Това ще я направи достоен образователен център. Ще реновираме и Ритуалната зала, от която е започнал съвместния живот на хиляди семейства в Пещера. След приключването на проекта тя ще бъде още по-красива и подходяща за своята функция“, сподели кметът Николай Зайчев. Той не пропусна да благодари на своя екип за отдадената работа по тези проекти.