„Заводски строежи – ПС – Пазарджик“ АД предоставя 13 тонен бетоновоз в подкрепа на благотворителна кауза. В събота следобед „Силните мъже” отново идват в  парк – остров „Свобода” в Пазарджик, където ще се проведе атрактивното състезание по силови спортове. Зрелищното шоу, организирано от Българската федерация по силови спортове „Стронг мен”, тази година е в подкрепа на  Кристиян Никифоров.

„Заводски строежи – ПС – Пазарджик“ АД ще се включи в благотворително шоу с  един от бетоновозите си, тежащ 12 500 килограма. Всички най-добри силови атлети в страната за пореден път ще премерят сили да теглят превозното средство на определена дистанция с голи ръце, а представител на областния център Пазарджик и този път ще е Иван Мрянков, възпитаник на МГ „Константин Величков”. Миналата година младата надежда на силовия спорт премина дистанцията за рекордните 31 секунди, теглейки автобус на обществения превозвач „Хебър Бус“.

Останалите дисциплини, в които ще се състезават здравеняците са фермерска разходка, лог лифт, кобилица, носене на кръст и камъните на Атлас. За зрителите на зрелищното шоу е предвиден вход на символична цена, а по време на самото състезание ще има благотворителен търг, на който ще бъдат разиграни атрактивни, рекламни артикули на федерацията. Всички средства ще бъдат предоставени на семейството на Кристиян Никифоров от Долна баня. Кристиан пострада миналото лято след тежка катастрофа, а лекарите определят неговото оцеляване като „чудо“. Освен силата и волята на Крис са  необходими и сериозни финансови средства за продължение на неговото лечение с рехабилитация.

Община Пазарджик и Българска федерация по силови спортове “Стронг Мен” организират за четвърта поредна година благотворителен турнир по силов многобой под мотото “Да помогнем на Кристиян”.

Кристиян Никифоров е на 18 години от гр. Костенец. През миналата година е претърпял инцидент със скутер, при който е получил тежка черепно-мозъчна травма и в момента се нуждае от скъпоструващи лекарства и рехабилитация.

  Състезанието ще започне в 15.00 часа  в Парк-остров “ Свобода” .

Ще участват всички най – добри силови атлети от страната, а представител на град Пазарджик ще бъде Иван Мрянков.

Надпредварата ще се проведе в шест дисциплини:

  • теглене на автобус;
  • фермерска разходка и обръщане на гума;
  • носене на кобилица и чувал;
  • кръга на Конан;
  • камъни на Атлас;
  • вдигане на дъмбел.