Фестивалът на изкуствата „Арт идея – арт алея“ продължава, като утрешният ден ще ни донесе нови предизвикателства. Вижте програмата по часове:

 11.00 ч. – Откриване на “Алея на кривите огледала” в Парк-остров “Свобода”.

Тук ще срещнеш себе си като малък, като жираф, като конник, като много силен човек, като котарак. Ще видиш чаши и сладоледи, плуващи във въздуха и ще се чудиш кой ти ги подава. Ще видиш планета с няколко слънца, ще я харесаш и трудно ще се разделиш с нея. Огледалата са изработени от плоско стъкло, положено върху различни форми и огънато на висока температура. После един вълшебник е нанесъл тънък сребърен слой.

10.00-14.00 ч. – Фестивал – надпяване на пенсионерски клубове от Община Пазарджик.

Фестивалът ще се проведе в местността около хижа “Добра вода” и в него ще вземат участие  40 клуба на пенсионера, три клуба на Инвалида, Клуб на учителите пенсионери,  Съюз на слепите, Съюз на глухите, Сдружение “Диабет” и Съюз  на офицери и сержанти от резерва, както и възрастните хора от двата дома за стари хора на територията на  Община Пазарджик.

За над 3000 участника е предвиден организиран транспорт и празничен обяд от Община Пазарджик.

17.30 ч. – откриване на постоянна изложба на Никола Манев в зала “Театъра”.

Експозицията съдържа 30 картини /живопис, пастел, акварел и рисунка/,  представящи различни периоди от творчеството на художника. Дарението е на стойност 53 хил. лв.

19.00 ч. –  ДКТ „Константин Величков – Концерт за народни песни и танци по повод 180 години църква „Света Богородица”, гр. Пазарджик.

Участват детските фолклорни състави „Елица”, „Чавдар”, „Детство”, „Чудесия”, „Загоровче”,  Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик”, народен хор „Песнопойче”, вокална формация „Деница”, Самодеен ансамбъл по фолклор „Ветрен”.