Предимно малчугани са желаещите да се видят на новите криви огледала, които от днес официално са разположени в една от алеите на парк – остров „Свобода“ в Пазарджик. Над петдесет хлапета бяха първите посетители и на откриването на новата придобивка, а заедно с тях там бе и кметът на Пазарджик – Тодор Попов.

Градоначалникът разказа, че идеята за огледалата принадлежи на няколко деца от града, които го уверили, че атракцията ще има и голяма посещаемост, както това се случва в други развлекателни паркове в страната. Тодор Попов получи благодарности от децата, а голяма част от тях започнаха да си правят селфита с огледалата.

Те са тринадесет на брой и едно от тях е панорамно. „Ако сте дебели ще видите как ще изглеждате ако отслабнете, а ако сте слаби, ще видите дали ви отива да сте дебели“ – разказа едно от хлапетата. „Има огледала, които изтъняват тялото само в централната му част, а други направо ви разместват“ – разказа още детето.

Кривите огледала отдавна са част от увеселителните паркове на Запад, а в Америка най-известното от тях се намира в парк Милениум, в Чикаго.

1105

Най-препочитано място от туристите (защото снимките стават страхотни) е „Облачната врата”, наричана свойски „Бобчето”. Скулптурата на британеца Аниш Капур прилича на гигантска капка живак. 110 тона полирана до блясък стомана и по нищо не личи, че всъщност елипсовидната арка е изградена от отделни части и сглобена на място в парка. Монументът има претенциите да е най-големият в света. Дълъг е 20 метра и висок 10 метра.

11o1 11o2 11o3 11o4