За активно участие в кампанията “По-чист, по-красив и цветен Пазарджик – 2017 г.” и създаване цветна алея на ул. “Г.С. Раковски”№ 46 с парична премия от 300 лева бе наградена Росица Михова, от областния град. Достолепната дама получи и красива саксия с азалия, която заедно с грамотата ѝ бе връчена от кмета Тодор Попов.

Тя го помоли да я свърже с отдела за озеленяване, за да се снабди с още грудки за есенни растения и обеща още по-самоотвержено да работи за разкрасяването на квартала. С парите дарени от общината, Росица Михова ще закупи още цветя, за да направи градинката още по-приветлива.

Най-тъжното обаче е това, че тя се занимава със зацветяващите дейности напълно сама. Не среща подкрепата на своите съседи, които иначе се радват на разкошните кремове, рози, топ-карамфил и дребни градински красоти, които преливат в новото им кътче от Рая, от ранна пролет до късна есен. Росица Михова обаче не губи надежда, че все някой ден още някой ще се включи в нейната градинска работа. Веднъж седмично водоноска идва, за да полее градинката, тъй като тя преди две години е счупила ръката си и вече не може да мъкне кофи с вода от апартамента си.

Тогава потърсих кмета и му разказах, с какво съм се заела. Той веднага обеща и изпълни да прати хора да полеят цветята, иначе всички щяха да изсъхнат, споделя днес Росица. И така до днес.

13баба 13баба1 13баба2