Полицейски екипи и данъчни извършват проверки в ромския кв. „Изток“ в Пазарджик, а също така в ромския квартал на Пещера. Целта на претърсванията са да открият хора, които се занимават с нерегламентирано разпространение на контрабандни цигари, тютюн, наркотици, както и различни други стоки.

По данни на полицията в двата квартала е имало множество търговски обекти, които са работили без касови апарати и са предлагали стоки с неустановен произход. В крайна сметка собствениците им са били издирени и санкционирани. Има и запечатани търговски обекти. В помощ на пазарджишките полицаи е имало и служители на пловдивската „Жандармерия“. Целта на проверката е била да се сложи край на незаконните магазини в кварталите, които не са свързани с НАП и съответно притежаващите ги хора, не плащат данъци и не могат да гарантират произхода на своите стоки.

В хода на акцията не са установени нелегални търговци на тютюневи изделия. Окончателните резултати ще бъдат оповестени на по-късен етап. Акцията е проведена в рамките на седем часа.