С огромен интерес от страна на публикатапремина тазгодишното издание на фестивала за стара градска и забавна песен на името на Георги Шаранков. Салонът на читалище „Виделина“ събра почитателите на музиката, която е веселяла града и страната в първите двадесет години на миналия век. Сред редовните посетители са били и членовете на Социален клуб „Човеколюбие”.

16шаранкови

Две вечери представителите на Център „Човеколюбие” те се радваха на талантливите изпълнения на читалищна група за стари градски песни „Георги Шаранков”,  пазарджишки мандолинен оркестър, вокални групи от Русе, Панагюрище,  Севлиево, Самоков, Велинград, разказа Анна Тилова.

С включването в културни мероприятия клиентите на социалната услуга развиват социалните си умения и повишават самочувствието на активни участници в живота на местната общност.

Шлагерната музика влияе като балсам за душата, твърдят други нейни почитатели. Потапянето в миналото, връща много спомени и съхраняването на тези мелодии и текстове е едно богатство за поколенията, каза седемдесет и осем годишната Гергина Делева, която не пропуска фестивала от началото на неговите издания.