Рано сутринта в петък се разразил пожар в къща, намираща се в село Памидово.  Тя е собственост на 58-годишната К.Б. от Пазарджик. Към мястото на инцидента били насочени огнеборци от РСПБЗН-Пазарджик с два противопожарни автомобила. Огънят се прехвърлил в долепена до къщата постройка, използвана за навес от Д.К.- 69г. от Пловдив. В резултат на това стихията унищожила  покривната конструкция и около 50 бали със слама. Изяснява се каква е причината довела до възникването на пожара, извършен е оглед.

В събота по обед е получен сигнал за пожар в кухня на къща в областния град. Незабавно мястото било посетено от противопожарен екип и пожарът бил изгасен. Оказало се, че огънят тръгнал от технически неизправен абсорбатор. Техническа неизправност станала причина и за пожар в лек автомобил в района на АМ „Тракия“. Возилото се самозапалило в района на 84-ти километър, като за радост водачът не е пострадал. Изгоряло обаче е возилото „Мерцедес“.

Пазарджишки огнеборци са реагирали на сигнал за дърво паднало върху паркирана лека кола в Лесичово. Служителите премахнали дървото от лек автомобил „Фолксваген“, на който са нанесени материални щети. За радост няма пострадали хора. Продължават и сигналите за горящи отпадъци, сухи треви и стърнища.