Осем гимназисти от различни училища и градове са селектирани и преминават през интензивна подготовка по дебати. Целта?

Да подобрят уменията си, да усвоят нови знания и да заработят като един екип. След два обучителни уикенда и многобройни онлайн сесии с български и чуждестранни треньори по дебати и професионалисти в конкретни сфери, Алекс, Катя, Руки, Краси, Никола, Криси, Мира и Хари ще вземат участие в международния турнир Heart of Europе в Чехия от 13. до 18. юли.

Екатерина е на 18 години и е абитуриент от Езикова гимназия „Бертолд Брехт“ в Пазарджик. За пръв път попада на дебати покрай учител по английски език преди две години в училище. След като се завръща от обмен, продължил една година в САЩ, започва отново да дебатира в края на 2016-та.

Защо дебатираш? 
Започнах да дебатирам, защото беше единствената дейност, която е различна и дори нетипична. Продължих да дебатирам, защото забелязах положителното влияние, което имаше над мен- от това да превърне срамежливо дете в разговорлив млад човек и да ме сприятели с някои от най-уникалните личности в живота ми до това да ме информира по теми, които в противен случай нямаше да дискутирам в такава дълбочина.

Защо реши да кандидатстваш за Националния отбор по дебати?
Кандидатствах не само, защото исках да се потопя в натоварени и задълбочени тренировъчни сесии и да подобря цялостните си дебатьорски умения, но и поради причината, че ще имам привилегията да представя страната си на международно ниво.

Представи себе си в 3 думи/изречение.
Мотивирана, дружелюбна, адаптивна.

Катя е гостувала в нашия сайт, непосредствено преди да замине за САЩ, припомнете си какво ни разказа тя тогава – ТУК

26екип