Град Пазарджик ще бъде част от турнето на един от най-известните млади български автори, Стефан Евтимов, който ще представи дебютната си стихосбирка „Четири кафяви очи“ на 28-и юни в сградата на Регионален исторически музей и Художествена галерия „Станислав Доспевски“от 19:00 ч.

Едва на 17-годишна възраст Стефан Евтимов е един от най-популярните млади български писатели. Започва да пише само преди 2 години, а вече има над 12 000 фенове в социалните медии и е участвал в редица литературни състезания на национално ниво, от които е печелил призови места. На 23-и юни излиза дебютната му стихосбирка, сборник от най-добрите му произведения до момента – „Четири кафяви очи“, за която авторът разказва: „Книгата проследява история на няколко етапа с пълен сюжет, ясен край и обещание за ново начало. Любовта понякога трае няколко секунди, другаде миг, а в тази книга тя е вечност.“

Стефан Евтимов обещава, че представянето на книгата му няма да бъде типичното литературно четене и кани всички любители на литературата в гр. Пазарджик да заповядат на 28-и юни (сряда) от 19:00 часа в сградата на Регионален исторически музей и Художествена галерия „Станислав Доспевски“. Специален гост ще бъде 23-годишната поетеса Любел Дякоf, която е една от най-известните представителки на модерната поезия. Това събитие ще бъде част от националното му турне, което ще включва 7 града в страната – Хасково, Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Стара Загора, София и Монтана, а в Пазарджик събитието се организира от Съвета за младежка политика, съвместно с Община Пазарджик.