Общинският съвет по наркотични вещества (ОСНВ) към Община Пазарджик организира провеждането на Седмица  на отворените врати в залата на Общинския съвет по наркотични вещества, намираща се на ул. „Пейо Яворов“ 2.

Проявата е свързана със Световния ден за борба с наркотиците  – 26 юни и ще бъде под надслов:  „Твоят Живот, Твоят Избор! В него няма място за дрога!“ .

Отбелязването на Световния ден ще премине под знака на две събития:

Провеждане на поредица от срещи и дискусии с цел информиране на обществеността за проблема. Младите хора да разберат и осъзнаят вредите и тежките последици при употребата на наркотици, както и да се привлече вниманието на родителите към този сериозен проблем  за обществото ни.

Дата/ Период: 26.06.2017 г. – 30.06.2017 г.

Място: Залата на Общинския съвет по наркотични вещества – Пазарджик, ул.“Пейо Яворов“ 2, ет.3

Времетраене на едно събитие  около 60 минути. – събитието ще включва – прожекция на филм, провеждане на дискусия, провеждане на викторина с награден фонд.

Водещи: Магдалена Банчева и Надежда Йорданова – Екип на ОСНВ

Целева група: Ученици и родители след предварителна резервация;

Стартиране на събитието: 09.00 часа

Край на събитието: 17.30 часа

Днес в Професионална гимназия по Механоелектротехника  – Пазарджик  и Езикова Гимназия „Бертолт  Брехт“, където екипът на терен се срещна с възпитаниците на училищата. Където бе излъчен документален филм за употребата на наркотици и влиянието им върху човешкия организъм и способности. След това се състоя дискусия и викторина, по темата.

Водещи и участници на срещите бяха Магдалена Банчева и Надежда Йорданова – Екип на ОСНВ, МКБППМ  – Пазарджик, РЗИ – Пазарджик и Детска педагогическа стая.