Деветима водачи са задържани в арестите на полицейските управления в областта през уикенда. Това е резултат от активността на служителите от пътна и охранителна полиция по отношение на контрола над участниците в движението.

При рутинни проверки са спрени В.Д.- 30г. и П.Б.-29г. от Панагюрище, И.С.- 33г. и Ц.К.-55г. от Пазарджик  и  Г.П.-37г. от Септември.

Първият управлявал мотопед под въздействието на наркотици, а останалите с концентрация на алкохол между 1.25 и 2.04 промила.

В.Я.-39г. от село Мененкьово и Р.М.- 33г. от Стрелча управлявали мотопед и АТВ бе регистрационни табели, а И.П.- 23г. от село Радилово шофирал с отнето свидетелство за управление на МПС.

С най-много закононарушения е установен Б.М.- 31г. от Нови Искър. На улица в пазарджишкото село Огняново той бил спрян от служители на сектор „Пътна полиция“. Алкохолната му проба с дрегер отчела 1.27 промила. Освен това той управлявал мотопед без регистрационни табели и бил с отнета шофьорска книжка заради други извършени от него нарушения. Спрямо деветимата мъже са образувани бързи и незабавни производства.