Лично директорът на ОДМВР Йордан Рогачев връчи наградите на отличилите се служители, за постигнати резултати и по случай Празника на МВР  5-ти юли. Общо 114 служители на ОДМВР-Пазарджик и още 27 техни колеги от РДПБЗН-Пазарджик, получиха днес своите благодарствени грамоти. Това се случи на тържествена церемония в сградата на Полицията.

Със заповед на Министъра на вътрешните работи  най-високото отличие в МВР, а именно „Почетен знак на МВР“ – 3-та степен е присъдено на началниците на  звената „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР и РУ-Пазарджик главните инспектори Светослав Телбизов и Атанас Серев. Заместник-министър Стефан Балабанов е отличил с „обявяване на благодарност“ и парична награда шестима служители от РУ-Пещера, които работиха за установяване и задържане на мъж, участвал в извършването на множество телефонни измами на възрастни хора от района на Пещера и Пазарджик.

Двама пътни полицаи от РУ-Велинград също са с награда от вътрешния министър заради безукорното им поведение на пътя, отказвайки подкуп от провинил се водач на лек автомобил. Служители на ОДМВР-Пазарджик са с награди от Главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, както и от директора на пазарджишката полиция старши комисар Йордан Рогачев.

В навечерието на професионалния празник на служителите от вътрешното министерство за отличени 27 огнеборци и служители от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик.