Неизвестни засега лица на два пъти са вандалствали в нова спортна площадка изградена на ул. „Г.Хаджидимитров“ в Пещера. Това стана ясно, след като тръгнахме по дирите на читателски сигнал, че въпросното игрище се заключва.

06площадка

Площадката се стопанисва от футболния клуб в града и всеки ден там тренират деца. Два пъти се е наложило треньора да дава ключа на другиго, за да отключва и площадката е била погромена – разрязани били оградите, а там където спортуват децата били открити изпочупени бутилки. И в момента всеки ден е отворена и се допускат различни деца, не само от клуба. Това е и причината вечер площадката да остава затворена, тъй като най-вероятно там се събират хора, които са твърде далеч от намерението да ритат топка, разказват и жителите от съседните на площадката сгради.
Не е нормално да се дават пари за съзиждането на нещо, а след това с лека ръка да позволяваме, то да бъде съсипвано, коментират родителите на децата от клуба. Те смятат, че е напълно нормално игрището да има стопанин, който да е отговорен за имота и съответно да се грижи подобаващо за него. През целия ден освен децата от клуба, достъп до спортното съоръжение имат и децата от квартала.