В Пазарджик са извършени 23 проверки от екипи на отдел „Оперативни проверки“ към НАП, които са  констатирали 16 нарушения, 11 от които за липса на фискални устройства. Акцията е продължение на проведената преди месец съвместна проверка на търговски  обекти  в квартал Столипиново в Пловдив, която приключи с 24 извършени проверки, а за констатираните нарушения освен глоби  са издадени и 12 броя заповеди за запечатване на обект.

При последвалите 8 проверки в ромската махала в Пещера, са констатирани 6 нарушения за липса на фискално устройство и неиздаване на касова бележка в момента на проверките.

Съвместни проверки на НАП и МВР се провели в ромските ромските махали в Пловдив, Пазарджик и Пещера, допълниха от приходната агенция. Липсата на фискално устройство в търговските обекти е сред най- масовите нарушения.

От НАП съобщиха, че съвместните проверки в районите с повишен риск ще продължат, а сигнали за неиздаване на касови бележки и други данъчни нарушения могат да се подават на телефон 0700 18 700 или по електронна поща на агенцията.