Пътят Пазарджик – Пещера – Батак не е включен в приоритетните обекти на ОП „Региони в растеж“ въпреки, че такава заявка бе направена от бившия регионален министър Лиляна Павлова преди 2 години. Това стана ясно от отговора на настоящия министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, след като въпросът бе повдигнат от народния представител от „БСП за България“ Йордан Младенов. Пътят все пак ще бъде включен в ремонтната програма до края на годината и се очаква реконструкция да му бъде направена.

Депутатът посочи, че лошото състоянието на участъка затруднява транспортните връзки от Източна България към региона и особено възможностите за развитие на икономиката и туризма в общините Пещера, Батак, Ракитово и спа столицата Велинград. Това са общини с културно-историческо наследство и природни дадености, които изключително много разчитат на добра комуникационно-транспортна връзка, за да се развиват, отбеляза той.

Въпреки че от трибуната на Народното събрание министърът заяви, че пари ще има само за участъка Пазарджик – Пещера, по-късно се коригира и допълни, че бюджетни средства ще бъдат отпуснати за целия участък. Удовлетворен съм, че след като още в мандата ми като народен представител през 2013 – 2014 г. направих сериозни стъпки за ремонт на този важен път, това ще се случи, коментира Младенов. Ремонт ще бъде направен и на още един участък в областта – Пещера – Исперихово.