В разгара на лятото Гражданско сдружение „За теснолинейката” ви кани на поредното пътуващо събитие с Малкото влакче. Този път крайната точка е най-високата гара на Балканите – Аврамово. Дата: 6 август – първата неделя на месеца. А поводът са летните горещини и планинската прохлада, която ни предлага най-високата жп точка на Балканския полуостров. Да се възползваме от този рай, заключен между Родопите и Рила – да избягаме заедно! – апелират от сайта „Родопската теснолинейка“.

Грабвайте усмивките, одеялце (за посядане, разбира се), нещо за хапване и пиене (без вода, защото има прекрасна на гарата) и се качвайте с нас на влак „Юндола”, който заминава от Септември в 8:32 часа. Пристигаме на гара Аврамово в 11:07 ч. и до 15:57 ч. (когато е влакът за връщане) гората и тучните планински ливади са наши – да си направим незабравим пикник, много снимки, да попеем песни и да се разхладим!

Припомняме, че за влак „Юндола” има връзка от София в 06:40 ч., от Пловдив в 07:15 ч. и от Пазарджик в 07:51 ч. За желаещите откъм Пирин има влак „Вихрен“, както следва: Добринище (10:10), Банско (10:28), Разлог (10:38), Белица (11:08), Якоруда (11:48).

За връщане – в Септември има връзка за София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Димитровград. Влакът от Аврамово към Добринище също е в 15:55 ч., както и този към Септември.

Ако нещо не Ви е ясно или сме изпуснали като подробност тук – не се колебайте да ни пишете лично съобщение, коментар или направо да се обадите на нашия телефон: 0892288220.

Чакаме Ви! Нека отново напълним теснолинейката, както вече показахме, че можем на Трети март, Гергьовден и в Деня на Велинград.