Епископ Яков обяви и решението на Църковното настоятелство в параклиса „Св. Архангели“, в храма „Успение на Света Богородица“ в Пазарджик, да бъде обособено място с кутия за писма.

На нея е поставена специално изписана икона на свети Серафим Софийски Чудотворец. Търсещите молитвеното ходатайство на светеца ще могат да му пишат своите писма, които да пускат в кутията. Тя ще бъде отваряна периодично и писмата ще бъдат отнасяни до гроба на светеца в гр. София.

23корица

Това бе обявено вчера след заупокойната литургия в памет на епископ Дионисий, когато пазарджиклии за първи път видяха и ремонтирания гроб на духовника, разположен в същия параклис. Днес в храма „Успение на Света Богородица“ в Пазарджик ще бъдат посрещнати и светите частици от плащеницата и одеждата на Майка Божия.

„Света Богородица винаги ни засвидетелства своята благодатна закрила над богоспасаемия ни град. Тя пожела да потвърди това с идването си сред нас. Тези светини идват за първи път в града ни, може би и за последен. Нека се възползваме от даруваната ни възможност да преклоним главите си пред такива велики светини и се помолим усърдно за нас, за нашите предци и за нашите наследници“. – заяви епископ Яков.

23епископ23епископ123епископ223епископ3