В 9 часа на 29 юли ще започне Вторият регионален фолклорен събор на народното творчество „Св.Константин“. Конкурсната програма ще продължи до 18 часа на първия ден, когато на сцената ще излезе пловдивския оркестър „Детелини“. В 20 ч. ще започне концертното представление на народния певец Здравко Мандаджиев и танцово шоу „Кабири“. Час по-късно своето огнено шоу ще покажат „Дивинитас крю“ като прелюдия към запалването на огъня.

В неделя, 30 юли, ще продължи конкурсната програма, а победителите ще бъдат отличени на церемония по награждаването в 17.30 ч.

И тази година Съборът се провежда под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова. Организатор на Втория регионален фолклорен събор на народното творчество „Св.Константин“ е Община Пещера.

24peshtera_plakat_folkloren sabor_

И тази година Съборът се провежда под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова. Министерство на туризма подпомага финансово организирането на двудневната проява. Организатор на Втория регионален фолклорен събор на народното творчество „Св.Константин“ е Община Пещера.