„Проверили сме и знаем, че срещу Пламен Темелков няма никакви показания на свидетели и обвинение няма да му бъде повдигнато. Това означава, че когато отиде в Испания ще го разпитат и освободят,“ това заяви съпругата на задържания с европейска заповед кмет на Семчиново – Даниела Темелкова.

За съжаление в такова едно разследване може да попадне всеки, срещу който има някакви доноси. Не е тайна, че откакто той се кандидатира за кмет през 2015-та не са спрели да пишат срещу нас. Минахме през прокуратура, после през пълна данъчна ревизия за 6 години назад. След 1.5 година проверки бе установено, че няма нищо нередно и доходите ни отговарят на стандарта на живот. Сигурни сме, че ще мине благополучно и това разследване и той ще се върне на бял кон.

Искам да ви уверя в едно – избори няма да има, защото кметът ще си дойде в най-скоро време”, заяви с убеденост Даниела Темелкова. Тя отговори с факти и на внушенията и инсинуациите, че едва ли не Пламен Темелков е направил само една площадка за година и половина кметуване. „Благодарение на подкрепата и отличния синхрон в работата си с общинския кмет Марин Рачев, Пламен Темелков постигна неща, които никои не може да отрече.

Когато той влезе в кметството през есента на 2015-та година дори тоалетните на 2-рия и 3-ти етаж не работеха. Пусна ги. На центъра чешмата не течеше, и нея я пусна. Постави ограда пред кметството, каквато с години не е имало. Постави ограда около читалището за да не падат децата. Сложи пилони на площада със знамената на Семчиново, България и Европейския съюз. Кога го е имало това? На мястото на изорания стар стадион започна изграждането на нов. Направи се ремонт на покрива на училището.

Направи се ремонт на кухнята на детската градина, за да може децата ни да има къде да се хранят. Направи се мост над реката, който свързва двете части на селото. Забелязахте ли как се подобри качеството на сметоизвозването и сметопочистването в селото. Ами самолета пред читалището, който за кратко време стана атракция на селото ни….? Започна изграждането на напоителна вода от язовира към селото, чрез която много хора ще могат да поливат дворовете си. Изградиха се 3 детски площадки – тук зад паметника, в детската градина и една в центъра на махалата.

И най-голямото и същественото, което кмета успя да защити е, че училището ни от основно стана средно. И това е при положение, че навсякъде се закриват училища… При нас се разраства. Пламен Темелков няма един неприсъствен ден, откакто е кмет. Никои не е върнал, няма човек, на който не е помогнал. Той скоро пак ще бъде тук за да продължи добрите си дела за село Семчиново”, заяви съпругата му Даниела.