Над 60 награди бяха раздадени на късметлиите от септемврийското село Семчиново навръх Илинден, когато там се отбелязва и празника на населеното място.

Сред наградите имаше всякаква техника за дома и бита – ютии, фритюрници, скари, аудио техника, електрически и микровълнови печки, кантари, пералня и дори хладилник.

Голямата награда от томболата пък беше лек автомобил Опел, който отиде при Иван Звездарски. Ключовете за колата му бяха връчени от Даниела Темелкова. С награди от празника си заминаха и призьорите от кулинарния конкурс.

24иван1

 

Тричленна комисия в състав Ангел Бончев(Директор на „Екология и Транспорт” в Общината), Кирил Кузев(общински съветник) и Димитър Христосков(кмет на Ветрен дол) определи най-добрите кулинари.

За 11-та поредна година Илинден бе отпразнуван с много музика, танци и награди на централния площад в селото. Там в продължение на няколко часа се събраха стотици жители и гости на селото.

24рачев

 

Сред официалните гости за празника бяха общинският кмет Марин Рачев, зам.-кметът Ивалина Табакова, секретарят на администрацията Нина Вардина, директори на дирекции, общински съветници, кметовете на кметства от цялата община и други. В музикалната програма се включиха местни фолклорни групи, както и такива от Бошуля и Паталеница. И този път феновете на поп-фолка не останаха разочаровани. За тяхното настроение в късните часове от вечерта се погрижи фолкфурията Валя