Бойно учение, което се провежда на полигона в Црънча вдигна по тревога спящи баби и деца днес следобед, алармираха от съседното село Дебращица. Кугърите минавали ниско над селото, а в рамките на полигона се виждали и скачащи от тях парашутисти. Въпреки че, са свикнали с подобна шумотевица жителите на селото скоро не са ставали свидетели на толкова мащабно учение.

При втория заход от вертолетите се виждало как по въжета се спускат командоси от „Специалните части“. Бабите жалят „войничетата“, защото температурата навън е над тридесет градуса.

Командир на 68 бригада е бригаден генерал Явор Матеев.

Между 3 и 5 години са необходими за един боец от специалните сили да тренира по полигоните,  за да придобие нужните умения и способности, включително да получи и психологическа закалка, за да може да стане наистина пълноценен командос. – разказа ген. Матеев по време на миналогодишната отворена за медиите демонстрация, която се състоя на полигона в Црънча.

Миналия петък командоси от бригадата и самият ген. Матеев участваха в церемонията по освещаването и откриването на паметника на Васил Левски в Пещера.

Видео от полета на вертолетите – ТУК