Шаран- гигант се закачи на въдицата на д-р Димитър Гачев тази нощ, за новия си трофей той сигнализира лично, като качи фотографии във фейсбук. Коментарите под кадрото оприличават рибата на „детето на Лох Нес“, „чудовище“, „златна рибка“ и „огромен глиган“. Към момента световният рекорд принадлежи на мъж уловил 48 кг шаран в унгарско езеро. Предстои да разберем колко тежи уловът на лекаря, любимец на Ветрен, Драгор, Добровница, Лозен и Пазарджик.

Шаранът- дебелак е отраснал в язовира Арнаут дере, който се намира близо до Бургас, а съдейки от този факт стигаме до извода, че доктора е в заслужен отпуск. Той е личен лекар на хората от няколко населени места в нашата област, а иначе Димитър Гачев е роден в Пловдив. След две седмици предстои и рожденият му ден, така че уловът може да се счита и като предварителен подарък на съдбата.

27гачев

Риболовът изобщо не е единственото му хоби. Д-р Гачев пише стихове и проза повече от двайсет години, но на литературната сцена се появява едва през 2005 г. Оттогава е носител на над десет национални поетични награди. Лауреат на „Яворови дни“ (Поморие, 2006), Мелнишки поетични вечери (2005), „Магията Любов“ (Казанлък, 2008) и др. Автор на стихосбирките „Сто“ (2006), за която получава наградата „Добромир Тонев“, и „Планина за сбогом“ (2008).

Има публикации в периодичния печат, произведенията му са превеждани на френски и италиански. Член на Дружеството на писателите – Пловдив. Организатор на конкурса „Думи в цвят“ (гр. Пазарджик) за произведения на изобразителното изкуство по текстове на интернет поети.