28бебеПолет LH543 на „Луфтханза“ излита от Богота, Колумбия със 191 пътници на борда и каца извънредно в Манчестер със 192-ма.

Нетърпеливият да се появи на бял свят пътник без билет е българче, родило се на борда. Щастливото събитие се е случило в сряда, на 26 юли.

На 11 хиляди метра над Атлантика бременната Десислава К. от България получава контракции. Екипажът реагира незабавно. Част от пасажерите са преместени, за да се обособи отсек, в който зад завеса е създадена импровизирана родилна зала. За щастие сред пътниците има и трима лекари, които се притекли на помощ на родилката. Бебето се ражда живо и здраво. Майката решава да го кръсти Николай на името на доктора, който го изражда. 

След раждането на сина ми, това е най-вълнуващият момент в живота ми, признава капитанът на полета, на сайта на авиокомпанията. Той решава да кацне извънредно в Манчестър, за да могат Десислава и малкият Николайчо да получат нужните специализирани грижи. На изпроводяк екипажът се е снимал с извънредния пътник.

От 1965 г. това е 11-ото бебе, родено на борда на самолет на „Луфтханза“.