Йорданка ИГНАТОВА, астролог

ЗОДИЯ ОВЕН

През този месец ще имате успехи със всичко с което ще се захванете и няма да правите компромиси както със себе си, така и с останалите. 
Планетата Марс, която е ваш зодиакален управител е в знака на Лъва, пети мунданен дом, което дава силна емоционална и творческа енергия. Ако се чувствате преуморени, може да си позволите да излезете в отпуск до 23-ти Август, когато Слънцето също транзитира в знака на Лъва и се свързва с творчески начинания, забавления и почивка.

Така ще имате възможност да се заредите с по-голяма доза позитивизъм и в края на месеца да започнете работа. Не е желателно да отлагате почивката си за по-късен период , а предложенията за договори, промяна на ежедневната ви заетост и някои други професионални отговорности отложете за Септември.

Лунното затъмнение на 7-ми Август /видимо за България/ изисква да заложите на собствените си възможности и самоувереност, като се съобразявате със семейството и приятелите, но на първо место сте Вие.

Слънчевото затъмнение на 21- ни Август все пак може да постави началото на сериозна интимна връзка, творчески проект или обществена изява, за които мечтаете отдавна. Но може и да ви постави в условия да сложите край на неща, които спъват вашето развитие. След 23-ти Август Слънцето навлиза в знака на Девата и подкрепя вашият успех, ако правилно канализирате енергията си.

Ентусиазмът ви е повишен вече за работа и подкрепяте всеки творчески добре обмислен проект, който ще подобри условията на труд. Това, което сте планували по време на Новолунието, сега е време да положите началото за тяхната реализация. Планетата Уран също е в знака Овен и трябва да следвате своята собствена интуиция за да вкарате цялата си изобретателност в конструктивна насока. Идеална позиция за реализация на замисли и мечти.

Успех за внедряване на нови технологии, за започване на собствен бизнес, за поемане на отговорни ръководни постове. С навлизането на планетата Венера в знака на Лъва от 26-ти Август се откриват прекрасни възможности за повишаване на доходите ви, чрез творчески начинания, самостоятелен бизнес и индивидуални проекти.

ЗОДИЯ ТЕЛЕЦ

До 7-ми Август сте под знака на различни колебания и трудно вземане на решения. Трябва да запомните, че мнението на колегите и близките ви в някои решителни моменти ще се окаже подвеждащо или да е далеч от това, което трябва да бъде.

Затова предимно се уповавайте най-вече на вашата трезва преценка и вътрешна интуиция. До 30-ти Август планетата Меркурий е в знака на Девата , но е управител на вашите лични финансови средства, затова е необходимо много добре да преосмисляте всяка ситуация по отношение на финанси, договори, пътувания и информация.

В никакъв случай не трябва да рискувате без да сте проверили действителните факти, а документите проверявайте особено в дните след 13-ти, когато Меркурий става ретрограден. До 26-ти Август, когато планетата Венера транзитира във вашия 3-ти мунданен дом в знака на Рака сте крайно чувствителни и емоционални, и трябва да избягвате всякакви конфронтации.

Необходимо ви е повече време за контакт със семейството и близките. Новите запознанства се осъществяват посредством семейството, а пътуванията в повечето случаи са свързани с близките, на близки разстояния и служебни, ако работите.

На 7-ми Август не пътувайте, не обръщайте внимание на слухове и избягвайте контактите с недоброжелателни приятели. След първата десетдневка на Август преразгледайте взаимоотношенията си и ако се налага някои ги прекратете. До 23-ти Август Слънцето ще престои във вашия четвърти дом на хороскопа ви , който е най-ниската точка.

След това започва неговото възкачване и се настройте към успеха, който при вас идва по-бавно, защото изисква време. Изисква се правилно да канализирате енергията си за да имате време за всичко. Физическата с умствената заетост да се редуват правилно и най-вече да се спазва закона при изпълнение на ежедневните и професионални дейности, а при шофиране – пътните.

Слънчевото затъмнение /Новолунието/ на 21-ви Август постава някакво ново начало в семейството и домът – някои могат да започнат ремонт, други да си закупят жилище, трети да подновят мебелите и обстановката.

Месеца е много добър за нови запознанства – ще се срещнете с нови и приятни хора, както и да почерпите нови идеи за бизнеса си. Тези от вас които искат да повишат квалификацията си по някакъв начин – изчакайте Септември. Финансовите ви дела ще вървят добре, но разходите ограничете. По отношение на здравето сте в добра форма, но увеличете приема на плодове и най-вече на вода.

ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ

Месеца е успешен за вас най-вече до 13-ти Август, когато вашата планета управител започва ретроградно движение в знака Дева, а това вече е свързано с промени от личен и семеен характер, които ще променят вашето ежедневие. Слънцето транзитира във вашия трети мунданен дом в знака на Лъва.Това са комуникациите и пътуванията във връзка с годишният ви отпуск, но и сполучливи нови запознанства. Съвсем неочаквано може да получите добра новина за издигане в кариерата, ако сте заетите в обществената и комуникативна сфера.

В този смисъл е добре да внимавате с решенията си, да проверите достоверността на фактите и договора, който трябва да подписвате след 13-ти Август. Слънчевото затъмнение / новолунието / е на 21-ви Август. Очакват ви нови запознанства и приятелства. Успех в стартирането на печеливши проекти. .Здравето и самочувствието ви ще са добри.

Ще имате нови идеи, ще бъдете дейни и изобретателни. Подходящо време за реализиране на нестандартни идеи, за кратки пътувания, за осъществяване на ползотворни срещи и запознанства. Благоприятен момент за излизане в отпуска, която да прекарате в пътувания из страната, до роднини които не сте посещавали отдавна или близки в провинцията.

Доста Близнаци, че бъдат под въздействието на планетата Марс, която е втори управител на шести дом – работата, защото тя транзитира в знака на Лъва Притежавате енергия за реализиране на целите си. Силно сте мотивирани за работа или промяна на работата.

Но внимавайте при шофиране – спазвайте правилата на движение!!! Ако някои ситуации предизвикват недоволство и будят гняв във вас – не го показвайте. Запазете добрия тон и ще привлечете на своя страна благополучието. Излишната си енергия вложете във физическа дейност.

ЗОДИЯ РАК

Предстои ви месец на делови контакти и пътувания. Необходимост от по-голяма самоувереност в собствените сили и възможности. Проявете инициативност за да постигнете желаните резултати. Бъдете внимателни относно новините, които пристигат при вас.

Възможни са неприятни изненади от далечни роднини, които ще искат да се намесят във вашият живот. След 13-ти Август разочарованията от човек на когото сте разчитали може да ви депресира, но това не означава че трябва да се затворите и изолирате тотално. Това, че са ви използвали сте виновни и Вие, защото зад прикритието на оплакване и зов за помощ ще ви манипулират.

За да е успешен месеца трябва да се съсредоточите предимно към ежедневните си задължения и професионална дейност. Покажете на близките си, че държите на тях, но разпределете времето си за по-голяма професионална заетост. Опитът и интуицията ще ви покажат как да се справите с възникващите проблеми на обкръжението ви, без да изпадате в ненужни притеснения.

След 23-ти Август ще се засилят преките ви контакти с представители на управляващите, за да внедрите
идеите си. Делата ви ще се развиват според очакванията ви. Личностното ви израстване, професионално утвърждаване и подобряване условията на труд са сред основните ви приоритети, които ще следвате през този месец. В края на месеца ще се отличавате с повишена активност и нововъведения , резултатите от които ще се възползват всички около вас.

Ще успеете в срок да приключите започнатите задачи. С желание ще отделяте от личното си време за нови разработки и ще лансирате идеи, изпреварващи времето с тях – Марс в знака на Лъва , а Уран в 10-ти мунданен дом в знака на Овена. Въздържайте се и от изкушения, които няма да ви липсват , провокирани от транзита на планетата Марс в знака на Лъва , който заема вашият 2-ри дом –парите.

Докато Слънцето транзитира в знака на Лъва използвайте контактите си с висшестоящи и силните на деня, за да ви подпомогнат в начинанията. Ако сте безработни пък ще получите подкрепата и насоката за намиране на работа. Предстои ви подобряване стандарта ви на живот, благодарение подобрението, промяната или издигането в кариерата.

Новолунието и Слънчевото затъмнение на 21-ти предвещава нов период, който да доведе до повишаване на доходите Ви. Бъдете наблюдателни. Месеца не е благоприятен обаче да давате пари назаем и да теглите кредити.

ЗОДИЯ ЛЪВ

Очакват Ви лични,обществени и професионални успехи на работното место и в бизнеса , които ще доведат до увеличение на приходите ви до 13-ти Август. Целите си ще постигнете благодарение на методичния труд и добре обмислени стратегии. Не се страхувайте да се освободите от всичко, което е изживяло времето си. Ще успеете да привлечете хора на които вярвате и ще подкрепят вашите идеи. Покажете и докажете вярата си в тях на думи и дела.

По отношение на финансите си – не ги обсъждайте публично, особено с хора с които не работите или нямате никакво професионално отношение. Месецът не е много подходящ за теглене на кредити и даване пари в заем след 13-ти ретроградното движение на планетата Меркурий, която управлява вашият втори дом – на парите и влиянието на планетата Нептун, която управлява вашият осми мунданен дом в хороскопа ви / парите на другите /. Но това е месец, когато може да използвате част от личните си спестявания за някои подобрения и дребни ремонти вкъщи или ако излизате в отпуск до 13-ти Август.

Работите ли – от вашата работа, от вашата усърдност и професионални успехи ще зависят и приходите ви. С добре премислените си действия ще благоприятствате развитието на делата си, и не на последно място – финансите си. Този месец работата за вас ще е начин на съществуване и място за изява на талантите си с планетата Венера и Слънцето до 23-ти през вашия зодиакален знак.Лунното и Слънчево затъмнение засягат Вас и вашите партньори.

Бъдете внимателни във взаимоотношенията си: някои може да ги прекратите, други да подобрите, а трети те първа да започнете да градите. С Вашият рожден ден започва астрологичната Ви година, от които първите 12 дни са от особено значение.

ЗОДИЯ ДЕВА

Месец Август е успешен за установяване на нови делови контакти . Може да осъществите и ново ползотворно сътрудничество. Успешни ще бъдат и всякакви други споразумения и договори но до 13-ти Август.

Слънцето ще бъде в знака на Лъва до 23-ти Август и ще имате шанс да промените средата си, да решите важни въпроси, за които до сега не сте имали достатъчно време и да намерите подкрепата от високопоставени личности. Тези, които си намерят нови съдружници, ще могат да работят с тях но през следващият месец .

Времето е подходящо и  обмисляне на нови идеи. Може да разчитате на приятели, на връзки и на помощта на близки хора. Някои от тях ще ви помогнат с напълно нови, неочаквани и нестандартни предложения. След пълнолунието на 7-ми Август може да промените работата си, да направите някои промени, да смените част от персонала ако сте работодател. Дава ви се възможност да реализирате някои идеи, които обмисляте отдавна.

След 13-ти планетата Меркурий става ретроградна, това означава, че изчиствайки спорните въпроси в ежедневието и на работното место, вие ще се освободите и от съмненията и неувереността си, като по този начин ще насочите усилията и енергията си към находчивите идеи. Анализирайки причините, довели ви до застой до сега, ще откриете и същевременно ще елиминирате грешките си. Ще откриете пряк път
към успеха, от което ще ви просветне.

Новите развития ще отворят пред вас добри възможности за бизнес и печалби след Новолунието и Слънчевото затъмнение на 21-ви Август с транзита на Слънцето във вашия зодиакален знак от 23-ти Август
С рожденият ви ден започва и новата астрологична година, за родените след тази дата. Здравословно до рождения си ден може да направите и пречистваща диета, като използвате Пълнолунието на 7-ми Август или Новолунието на 21-ви Август.

ЗОДИЯ ВЕЗНИ 

Месец на работа, ежедневни задължения , творчески начинания и годишен отпуск. Слънцето до 23-ти Август ще бъде във вашия 11-ти мунданен дом в хороскопа ви, който се свързва с най-силният период през годината. То ще окаже влияние на вашия стремеж за съвършенство и изяви , търсейки признание за извършената работа. Може да отделите време за плануване на предстоящи дейности, като се съсредоточите на личното си участие в тях.Това разбира се важи и за нещата вкъщи- предстоящи ремонти, по-едри покупки и промяна на интериора .

Подредете мислите си както подредите вещите си вкъщи. Така ще намерите решение и на въпрос, който ви измъчва отдавна, а може да намерите предмет или вещ, която търсите отдавна и все не я откривате Ретроградният Меркурий след 13-ти Август може да ви насочи към довършителни дейности, излизане в отпуск, активна почивка.Но периодът е удачен за поставяне началото на дейности, които отдавна Ви вълнуват и са свързани с частната инициатива или обществената заетост.

Насочете усилията си към осъществяване на повече контакти и рекламни дейности. Доверете се на връзките и приятелите си. От там също могат да се появят неочаквани възможности. През този месец работата ще е на едно от първите места където ще изявите талантите и времето си. Усилията няма да бъдат напразни, но все пак бъдете внимателни при разпределение на времето си.

Транзитът на планетата Юпитер / втори управител на шести дом, домът на работата / във вашият зодиакален знак, ви дарява с енергия за изяви,подкрепа и покровителство на силните . За да поддържате обичайното ниво в професионален план ще вложите цялата си енергия и ентусиазъм, ще искате да смените работата си или ще получите повишение.

Везните,които са решили да излизат в отпуск да се съобразят с транзита на планетата управител Венера в знака на Рака – семейно със семейството. По отношение на финансите – възможни са приходи, но и увеличени разходи.

Но по принцип докато планетата Марс транзитира в знака на Лъва са възможни увеличени разходи за развлечения. Лунното / 7-ми август / и Слънчевото на 21-ви Август засягат оста Лъв – Водолей – творчески начинания, почивка, развлечения, деца.

ЗОДИЯ СКОРПИОН

Месец на контакти с обществеността , добри организаторски способности на заетите в търговията, туризма, хотелиерството, развлекателният бизнес. Успешни влюбвания, хубави любовни приключения, флиртове и творчески изяви.Интимните отношения ще бъдат динамични, явни и най-вече на обществен показ. Внимавайте да не се влюбите в човек, който можете да срещнете при пътуване в чужбина, а след това да тъгувате при раздялата.

Много благоприятен период за успешна работа с обществени и държавни структури, както и за всички които са на ръководен пост и заетите в сферата на изкуството. Ще проявите голяма лична активност. Ще бъдете дейни, инициативни и най-вече активни във всякакъв смисъл. Най-вероятно сега ще сложите началото на много нови начинания, които отдавна желаете да реализирате, защото късметът ще ви съпровожда неотлъчно. Повече от това не можете и да искате.

Транзита на Слънцето и Венера откриват възможности за реализиране творческите ви планове във всяка една област. А Марс предвещава повишение на личната ви самоувереност, жизненост и работоспособност. Работа и отпуска – това раздвояване ще ви изтощи, определено животът ви ще е много интензивен и напрегнат.

Пълнолунието и Новолунието са свързани със затъмненията и при вас се осъществява по оста 4-ти / 10ти домове в хороскопа. Затова не сте ли излизали в отпуска най-добре е да го направите след 7-ми Август . Силен период на безработните да си намерят работа, макар и сезонна, най-вече в сферата на туризма.

ЗОДИЯ СТРЕЛЕЦ

Очаква ви работа от делнично естество и приключване . Ще обмисляте сериозно важни планове и начинания. Прилив на енергия ще имате предимно от транзита на Марс в знака на Лъва Но по-добре бъдете внимателни и не избързвайте в дела, които изискват вземане на важни решения и подписване на документи след 13-ти Август докато планетата Меркурий е ретроградна.

Слънцето, Венера и затъмненията / Лунно и Слънчево / в девети дом от хороскопа насочва вниманието ви
към пътувания в чужбина, контакти с чужденци, реклама, образование и далечни роднини. В същото време ще има напрежение по отношение на обществените ангажименти и желанието за лична изява и инициатива. Затова бъдете внимателни.

Насочете усилията си към довършителни дейности, които са започнати отдавна вкъщи. На моменти ще ви бъде скучно, но трябва да спазвате определен еднообразен ритъм, ако искате да приключите със задачите от миналото. Не отклонявайте вниманието си към други странични неща. За съжаление приятните неща, които можете да очаквате са след 21-ви Август Във финансово отношение всичко ще върви по старому – нито добре, нито зле, без никакви изненади.

Ако се надявате да намерите допълнителна работа тя ще бъде свързана със сферата на услугите. Пътуванията са свързани с евентуална отпуска или посещение на роднини, които са в чужбина или провинцията. Но за сметка на това през месец Август ставате много по-сериозни и отговорни към себе си по отношение на здравето.

Ще проявите завидна дисциплинираност и способност да планирате бъдещето си . Свободното си време ще ви доставя удоволствие да пътувате, четете и духовно да се развивате. Наличието на Сатурн във вашият зодиакален знак Ви дава сигурност, но и отговорност за един нов начин на живот.

ЗОДИЯ КОЗИРОГ

Първата половина от месец Август сте в положение, което ви поставя в по-голяма зависимост от обкръжението си . Използвайте ги най-ефективно. Благоприятни са пътуванията, установяване на нови контакти и връзки, търговска дейност, реклама и за всичко свързано с интелектуалната сфера.

Планетата Венера транзитира във вашия седми мунданен дом през Август и затова я използвайте за активна комуникативна дейност със заобикалящия ви свят. Това означава – търсене на нови договорни отношения и бизнес партньори, увеличаване на клиентопотока спрямо вашия бизнес, разработване на нови идеи и планове.

Що се отнася до пълната реализация на всичко това ще трябва да имате подкрепата на семейството и близките си. Все пак планетата Плутон ви предупреждава добре да овладявате нервите и прибързаността си. Многото ангажименти могат да ви объркат. Добре е да имате план и график за дните, да разпределите правилно срещите и всякакви други дейности. Избирайте приоритетите си, а всичко останало вместете в дни когато можете. Спокойствие, търпение и методичност.

В противен случай ще съжалявате за изгубеното си време. Със Слънце в осми мунданен дом – покажете на близките си, че държите на тях и не пренебрегвате всяка помощ, която ви се предлага. Вашият опит ще ви помогне да се справите с всякакви възникващи проблеми и да продължите напред, без да изпадате в ненужни притеснения.

Предстоят ви интересни професионални предложения до 13-ти Август, които трябва добре да обмислите преди да приемете. Пътуванията в чужбина са свързани с работа и професионални ангажименти, но в края на месеца. През целият Август се постарайте да бъдете оптимисти с позитивно мислене, като избягвате хората, които ви натоварват емоционално. Поддържайте физическата си активност, като спортувате или посещавате фитнес салона.

Силно натовареният ви осми дом, а това е знака Лъв, показва силна подкрепа от партньори и силните на деня. Във финансово отношение не е благоприятно да теглите кредити и да давате заеми. Здравословно избягвайте прекаленото излагане на преките слънчеви лъчи, особено ако имате проблеми със сърдечно-съдовата система и кожата.

ЗОДИЯ ВОДОЛЕЙ

Финансови успехи през Август може да очаквате, ако заложите на печелившите фактори и начинания. Изисква се желание и много работа. Хората ще останат доволни от партньорството с вас, оценявайки качествата и вниманието ви, но ще има и недоволни, които няма да крият разочарованието си .Между тях ще са и вашите близки, на които си оставате длъжници по много въпроси.

Помислете къде са ви грешките и коригирайте поведението си, за да не се превърнат в нещо по-сериозно. Трябва да бъдете по-сериозни и отговорни както към себе си, така и към другите. Имате транзит на Слънцето в знака на Лъва, който е противоположен на вашия – партньорството е вашият ключ към успеха . Месецът е много силен и резултатен за вас по отношение на работа и ежедневие. Определено ви очакват добри финансови постъпления и късметът ,ако работите и допълнително.

Вашата планета управителка Уран е във вашия трети мунданен дом – предстоят ви много пътувания и ползотворни срещи с интересни хора. От 13-ти и планетата Меркурий е ретроградна и може да очаквате проверки и ревизии, ако работата и кариерата Ви е свързана с такива периодични изисквания. С транзита на планетата Марс в знака на Лъва се очакват повече разходи за почивки и развлечения.

А Юпитер ще подпомага и насърчава вашите планове и идеи. Развитието на делата ви може да промени посоката на професионалната ви реализация с добре обмислено излизане в чужбина. Близкото бъдеще ще ви предложи интересни предизвикателства, които биха променили благоприятно живота ви, стига да се отнасяте към тях с внимание.

Приемайте всяка подадена ви ръка за помощ и работете освен за себе си, а и в екип. Необходима ви е голяма доза дипломация за да преодолеете недоверието на хората, които стоят на противоположни позиции от вашите. Трябва да знаете, че професионалните ви успехи ще зависят и от поведението ви към тях, да ги спечелите към вашата кауза.

С транзита на планетата Венера в знака на Лъва, много представители от зодиакалният знак ще встъпят в брак, а други ще намерят своята бъдеща половинка в живота. Лунното и Слънчево затъмнение засягат вашият зодиакален знак и противоположния – партньорството е на първо место, както в личен план, така и извън семейството.

ЗОДИЯ РИБИ

Пълни сте с енергия и жизнена сила за постигане на целите си. С каквото и да се захванете ще успеете да го реализирате. Марс транзитира във вашият шести мунданен дом в знака на Лъва и всяко поставено ново начало ще можете да го осъществите с повече увереност, подкрепа и малко риск. Месецът е благоприятен за всички, които се занимават с творческа дейност, обаче добре е да разчитате предимно само на себе си. Ако работите в колектив, постарайте се максимално да не зависите от другите при реализация на поставените пред вас задачи.

Слънцето и Венера ще подкрепят вашите планове и идеи. Това са все лични планети и трябва да се възползвате от тяхната енергия. Повечето от тях ще бъдат във ваша подкрепа , когато подреждате плановете и приоритетите си за месеца. Казвам това, защото Слънцето транзитира в знака на Лъва, който управлява и ще се възвърне отново в същият знак чак след една година.

Решенията и целите си вие самостоятелно трябва да изберете, като ги съобразите с вашата ценностна система. Търсите ли съдействие – цялата година ще вървите по нечий друг план и ще работите за другите. Целите ви трябва да бъдат насочени към какво искате да постигнете, а не как да разрешите проблемите си. Меркурий идва от срещуположния на вас зодиакален знак Дева и от 13 –ти Август става ретрограден и може да се наложи с анализа, методичността, точността и перфекционизма си, но не изпадайте в крайностите. Планетата Венера в знака Рак и ще подобри взаимоотношенията ви с близкото, ежедневно обкръжение.

Какъв път на действие ще предприемете месеца, в последствие ще зависи и вашата професионална реализация. Слънцето управлява вашия 6-ти мунданен дом – работа и здраве. Меркурий управлява – партньорствата, а Венера – любовта и взаимоотношенията ви.Работата ще ви спори и с лекота ще се справите с всяко едно начинание.

Предстоят ви успешни и изгодни за вас договори. Нови запознанства, нова любов.
Необходимо е да си направите режим за работа и почивка, за да избегнете преумората и проблеми от стари хронични заболявания. Решите ли да излизате в отпуск – след 7-ми Август.