Липсата на работна ръка е най-големият ни проблем в момента, заяви премиерът Бойко Борисов по време на церемонията за откриването на новия завод на КОСТАЛ в Пазарджик. До скоро търсехме работа за хората, а днес търсим хора за работа, допълни министър председателят.  Сега безработицата е под 7 %, всъщност тези, които не искат да работят са безработни. Да се надяваме, че новите собственици с това мощно и високотехнологично производство ще дават и добри заплата, допълни Борисов.

Искам да благодаря на целия немски семеен бизнес, който е гръбнака на немската икономика и разбира се на канцлера и на всички наши приятели там, защото България е дестинация за инвестиции и немските компании от Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен, из цяла България в момента строят заводи, а хубавото на тези заводи е, че всичко се изнася. Това може само да радва икономиката на една страна. И когато бяхме в Берлин дойде целият немски бизнес, заедно с финансовия министър, защото интересът към нас, той не е интерес на думи, той се случва, каза също Борисов.

Той отстъпи реда си за обръщение на кмета на Пазарджик Тодор Попов, който също поздрави инвеститорите, които днес са домакини на събитието. Инвестицията на КОСТАЛ в Пазарджик е на стойност 32 милиона лева, а тенденцията е в близко бъдеще тук да бъдат разкрити 1700 работни места. Към момента се набират работници.

Ето какво още каза кметът Тодор Попов – ТУК

Цялото изявление на премиера Бойко Борисов чуйте – ТУК

Снимки от събитието – ТУК