Досегашният зам.-кмет на Община Септември Ивалина Табакова е новия директор на СУ ”Христо Ботев”, гр. Септември. От вчера, 1-ви август тя смени на поста дългогодишната директорка на училището Янка Кметска, която се пенсионира през това лято.

По този повод днес на посещение в школото беше кмета на община Септември Марин Рачев.
Ивалина Табакова, която само до преди няколко дни беше зам.-кмет в общината бе изключително развълнувана от пожеланията на Марин Рачев.
Освен това той поздрави част от колектива на училището с думите: „Образованието е приоритет за нас и в лицето на ръководството на общината вие имате безрезервна подкрепа. СУ ”Христо Ботев”, гр. Септември е било и ще бъде емблемата на образованието в община Септември. А в лицето на г-жа Табакова, до вчера част от екипа на общинска администрация, вие имате един професионалист и човек, на който можете да разчитате във всяко отношение”, заяви кметът. Задочно градоначалника поздрави пред присъстващите и доскорошния директор на училището Янка Кметска за доброто управление. Новият директор на СУ „Христо Ботев” има 10 годишен педагогически стаж, както и магистратура „Образователен мениджмънт”.
Със своите 38 години г-жа Табакова е сред най-младите директори на учебни заведения в областта.