Поводът за срещата ни днес е добре свършена работа и професионални действия на колеги от СДВР и от РД“Пожарна безопасност и защита на населението“– Пазарджик – с тези думи главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов откри церемонията в МВР за награждаване на отличени полицаи и пожарникари. Свидетели сме колко е динамична оперативната обстановка в страната. Очакванията на обществеността от работата на МВР са високи, така и трябва да бъде – МВР е структурата, която реагира навсякъде и в първите редици при защитата на реда. Знаем, че тези високи очаквания не винаги са удовлетворявани, но за нас е важно, че реагираме бързо и навреме и където позволява ситуацията решаваме проблемите незабавно.

При определени случаи има забавяне, породено от сложността им, но е важно да знаем, че извършилите престъпления получават заслуженото, което е нашата цел. Тъй като недоволството от служителите на реда бързо се разпространява, днес имаме повод да се уверим, че колегите всекидневно вършат полезни за обществото дейности, така че всички ние да имаме сигурност. Тази тяхна работа не може да влезе в статистиката и да я отчетем, но е ясно, че сигурността на хората е гарантирана. Затова днес извеждаме на вниманието на обществото професионализма на колегите, които се грижат за спокойствието ни, заяви Младен  Маринов.

Със заповед за награждаване на държавни служители в МВР за проявен висок професионализъм, съобразителност и себеотрицание при операция, проведена на 24 юли 2017г., при която е спасена група от 10 деца на възраст от 7 до 10 години и ръководителката им, изгубили се и оказали се в безизходица в местността Равно боре, землището на с. Варвара, община Септември, са отличени двама пожарникари. Благодарение на действията им, всички бедстващи са успешно изведени през коритото на р. Чепинска и транспортирани до почивната база в селото. В тази връзка министърът награждава с парична награда в размер на 200 лв. за всеки от пожарникарите в Участък ПБЗН-Септември, РС ПБЗН-Белово мл. инспектор Запрян Ангелов Пиперов, ст. пожарникар и мл. инспектор Венцислав Спасов Спасов,  водач на специален автомобил I степен. 

04пожарникари111