През септември ще излезе книгата на Димитър Дънеков „Юнаци, лека нощ“. Тя е посветена на войниците от брациговското село Равногор, загубили живота си или завърнали се по време на войните през миналия век. Корицата на книгата вече е готова.

07равногор

В нея са събрани сведения, факти и разкази за 98 войници, убити или починали през двете Балкански и през Първата световна война, за 10 – успели да се завърнат от плен, за 28 – наградени с ордени за храброст през Първата световна война и за 30 – оцелели във войните. Книгата е със средноголям формат (17х24 см) и с обем от над 200 страници. Към текста са включени много архивни снимки на участници във войните и портрети на всички потомци, дали сведения за тях, съобщи нейният автор. Очаква се отпечатването да приключи в началото на септември.

И тъй като разходите по издаването не са по силите на автора, моля за абонаментно предплащане. Очакваната цена е 12 лв за брой. Всеки, който желае да притежава книгата може да се обърне към мен – на тел. 0888007440 или към г-жа Мария Спасова – в читалището на Равногор. Благодаря на съпричастните, добави Димитър Дънеков.

Припомнете си една от историите включени в книгата – ТУК