Българчето, родено в самолет на „Lufthansa“, пристигна в нашата страна с родителите и по-големия си брат.

Четиричленното семейство се завърна в България с полет на „Lufthansa“ от Манчестър през Мюнхен и малкият Николай отново „летя“ на височина, близка до тази, на която се роди преди 2 седмици. Майката и бебето се чувстват добре и щастливи да бъдат у дома, съобщиха от авиокомпанията.

Малкият Николай се роди на 26 юли по време на полет от Богота до Франкфурт с помощта на трима лекари, които пътували в самолета.

Самолетът „Airbus A340-300” излетял от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 ч. местно време. По време на полета 38-годишната Десислава изпитала симптоми на преждевременно раждане. Екипажът преместил някои пътници в предните редици, а задната част на самолета се превърнала във временна родилна зала.

За щастие, раждането преминало без усложнения. За да предостави на майката и нейното новородено дете възможно най-бърза последваща медицинска грижа, капитанът на полета направил междинно кацане в Манчестър. След като медицински екипи поели майката и бебето, необикновеният полет продължил към Франкфурт.