Седмина шофьори са задържани от пътните полицаи в региона за времето от петък до днес.

При рутинна проверка в полезрението на органите на реда попаднал Я.К.- 38г. от Пазарджик. Той управлявал лек автомобил „Фолксваген“ под въздействието на наркотични вещества.

Вчера следобед в РУ-Септември бил получен сигнал за пътен инцидент в района на общинския център. Оказало се, че 20-годишният септемвриец Ф.М. се блъснал с „БМВ“-то си последователно в дърво и електрически стълб. Пристигналите на мястото служители на РУ-Септември тествали младия мъж с дрегер, като пробата отчела положителен резултат за употреба на кокаин.

Пътни полицаи от Пазарджик засекли лек автомобил „Трабант“ на пътя между селата Мало Конаре и Пищигово. Оказало се, че зад волана на нерегистрираното возило бил малоконарецът Т.В.- 58г. Пробата с дрегер отчела 2.50 промила концентрация на алкохол.

Неговия събрат по чашка Е.П.- 55г. от Пазарджик бил спипан на път за традиционния събор в Сърница да управлява микробус „Фолксваген“ с 2.64 промила.

Трима мотоциклетисти са установени да управляват моторите си без регистрационни табели в района на язовир „Батак“  и село Варвара. И седмината водачи са задържани в арестите на полицейските управления в областта. Спрямо тях са образувани полицейски производства.