От тази вечер ще започнат тържествата в с. Бошуля, посветени на утрешния празник Успение Богородично. За 19 часа е предвиден тържествен водосвет на новите придобивки на църквата. Петнадесет минути по-късно започва вечерната служба посветена на покровителката на храма на селото, а в 21 ч. ще бъде отслужено опелото на Божията майка, последвано от литийно шествие около храма.

Утрешният ден, 15 август ще започне с литургия. По стара традиция в църковния двор ще бъде сварен курбан, който ще бъде благословен от отец Кънчо. В 12 ч. ще започне празничният обяд.

В 16 ч. всички малчугани от Бошуля могат да вземат участие в игри, които аниматор ще проведе с тях в центъра на селото. В 17 ч. ще започне програмата на танцови и певчески фолклорни групи от различни села на общината и град Септември.

В 19.30 ч. приветствие към жителите и гостите на селото ще отправи кметът на Септември – Марин Рачев. Петнадесет минути по-късно ще се състои и кулинарният конкурс, в който ще се надпреварват домакините на Бошуля.

В 20.30 ч. ще започне концертът на Здравко Мандаджиев, а в 22 ч. на площада ще се тегли и томболата, която обещава много предметни награди за участниците. Доброто настроение ще се запази до късна доба, защото в 22.30 ч. ще има народни песни и хора с формация „Паскалев“ от гр. Пловдив.