Множество неистински документи използвани при първоначална регистрация на автомобили са открити при акция на служители от сектор”Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. В петък под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик и след одобрение от Районния съд в областния град са извършени претърсвания в пет търговски помещения, разположени в близост до сградата на сектор”Пътна полиция”. Те се използвали основно за случване на застраховки, заплащане на дължими такси, подготовка на документи за регистрация и пререгистрация на МПС. Органите на реда паралелно с тях проверили и една автокъща в Пазарджик.

В помещенията били открити множество бланки на договори за покупко-продажба на МПС, внесени от страни от Европейския съюз, както и други съпътстващи регистрацията на автомобили документи. Също така полицаите се натъкнали на непопълнени бланки на френски регистрационни талони. Установено е наличието на фактури на хартия или в електронен вид удостоверяващи фиктивна продажба на МПС между фирми и частни лица.

В хода на процесуалните действия да иззети още преносими и настолни компютри, мултифункционални устройства, принтер, пишеща машина на немски език. За срок от 24 часа е задържан мъж от Пазарджик. Работата по разследване и документиране на престъпната дейност продължава, както и установяване на съпричастност на други лица към нея продължава.