На 2 и 3 септември ще се проведе „Пазарджик Експо” – младежко изложение в центъра на Пазарджик, което има за цел за запознае гражданите с дейностите в нашия град.

Първото по рода си младежко изложение ще се проведе на 2-3 септември в град Пазарджик от 11:00 до 13:00 часа на „Тортата” като част от дневните дейности на Плюс Фестивал 2017. „Пазарджик Експо” ще представи организации, развиващи младежка дейност и работа с деца и младежи.

Ще вземат участие пазарджишки организации от сферите на спорта, изкуството, младежката ангажираност, неформалното образование и други. Всеки участник ще има своя зона, в която да се презентира и да представи дейността си. Събитието цели да информира местната общност за възможностите, които предоставя град Пазарджик за ангажименти в свободното време.

Идеята за събитието идва след като Съвета за младежка политика организира кампанията „Какъв ти е проблемът?” през септември месец миналата година. Резултатите от кампанията сочеха, че един от основните проблеми в град Пазарджик е липсата на информираност.

Доказателство за това, че младежите продължават да работят за разрешаването на проблема е и предстоящото събитие, организирано съвместно с Община Пазарджик и Плюс Фестивал 2017.