Продължават активните действия на служители от РУ-Пазарджик и ОДМВР-Пазарджик по установяване на лицата участвали в грубото нарушаване на обществения ред по време на срещата между отборите на Хебър – Пазарджик и Миньор – Перник.

Както вече съобщихме в началото на срещата е възникнало спречкване между фенове на двата отбора , което бързо прераснало в масово сбиване. По това време на територията на стадиона охраната е осъществявана от служители на частна охранителна фирма. Така създалата се обстановка е наложило максимално бързо придвижване и навлизане на около 50 униформени служители от РУ-Пазарджик, които да възстановят реда и създадат условия за нормално и спокойно провеждане на футболната среща.

В резултат на сбиването са пострадали двама души – един охранител и зрител от Пазарджик. Те са с различни наранявания в областта на ръката и лицето, оказана им е медицинска помощ в МБАЛ-Пазарджик. В РУ-Пазарджик е образувано полицейско производство за хулиганство по чл.325, ал.2 от НК. Към момента за срок от 24 часа е задържан И.М.- 29г. от Пазарджик. Провеждат се действия за установяване и на други лица от двете агитки имащи отношение към извършеното престъпление.

Процесуалните действия са съгласувани и се провеждат под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Паралелно с това са предприети превантивни действия за недопускане на други подобни инциденти по време на спортни събития.

Проведена е работна среща между представители на собственика на стадиона, на футболния клуб в Пазарджик, представители на „Охранителна полиция“ при ОДМВР и РУ-Пазарджик. Сформирана е комисия, която да проследи изпълнението на предписанията за подобряване на сигурността вътре и непосредствено около спортното съоръжение. За случилото са информирани и структурите на Българския футболен съюз.