С жълт картон в началото на второто полувреме се сдоби Константин Атанасов от отбора на Хебър, той му бе присъден от съдията, тъй като спъна по невнимание състезател на противниковия отбор. Грешка на Ангел Лачов доведе до изпълнението на пряк свободен удар пред вратата на зелените, за щастие без резултат за ЦСКА 1948.

Корнер бе изпълнен от Ангел Лачов в петдесетата минута, но червените успяха да „изгонят“ топката от полето пред своята врата. В първите петнадесет минути играта беше преимуществено в центъра на терена, а в отбора на ЦСКА бе извършена смяна и на игрището излезе футболист от резервния състав на отбора.

Тимът на Хебър стои доста по-добре на терена от предишния състав, прави впечатление и това, че има много по-координирани действия между играчите в зелено, въпреки че на няколко пъти треньорът Танчо Калпаков имаше забележки към футболистите.

В средата на полувремето гостите на няколко пъти застрашиха вратата на Хебър, но вратарят Петър Дебърлиев се представи блестящо, както и защитниците на пазарджишкия тим. Пряк свободен удар в средата на полувремето пред нашата врата бе преодолян от стената на Хебър. Пресата пред Дебърлиев бе изключително силна, но не доведе до резултат за гостите.

Неуспешен бе и опитът на зелените да променят хода на играта, въпреки че имаха възможност да го направят в 73-тата минута. Пропускът бе на Красимир Здравков.

Малко по-късно, ако трябва да ползваме терминологията на Бербатов – „съдията ограби труда на момчетата“ от Хебър, като свири засада, в момент, когато Хебър можеше да вкара гол. Минута по-късно с жълт картон се сдоби футболист на ЦСКА.

Обстановката бе повече от изнервена в последните минути на полувремето, когато стана безпощадно ясно, че ще има и дузпи. Повален състезател на ЦСКА доведе до пряк свободен удар в нашата врата в 83 -та минута, безрезултатен, както и останалите три, изпълнени в хода на полувремето.

Втори жълт картон за ЦСКА бе отсъден минута преди края на редовното време на двубоя, а топката се върна у хебърци, които не успяха да се възползват от предоставената им възможност да отбележат гол в противниковата игра.

Последва серия от атаки на ЦСКА пред вратата на Хебър, но нашите защитници показаха класа, както и хъс за победа.

.