Собственик на пистолета, с който е бил произведен фаталният изстрел отнел живота на Атанас Тонкев снощи, е Лазар Влайков. Той е председател на ОбС – Септември и чичо на Юри Влайков, чийто рожден ден е бил празнуван в ресторант „Градина“ в село Виноградец.

Загиналият Тонкев има две деца. В селото разказват, че гърмежите снощи били много повече от обичайното, имало е и фоерверки. Според тях най-вероятно инцидентът е нещастен случай, но те не проумяват защо на шест годишно дете е дадено оръжие?

Общинският съветник – Лазар Влайков, преди пет години, участва в инцидент на пътя между селата Бошуля и Карабунар, където наръга свой противник 5 пъти с нож след заслепяване на пътя. Мъжът беше тежко ранен, имаше прободни рани в гърдите, гърба и краката. По-късно Лазар Влайков беше освободен от ареста.

Кой е Лазар Влайков?

Той е роден през 1973 г. в гр. Пазарджик. Завършил е средното си образование в с. Виноградец – специалност „Двигатели с вътрешно горене“. Председател е на кооперация „Виноградец“, развива собствен бизнес в областта на земеделието. Живее в с. Виноградец, семеен, има един син. От октомври 2014 г. е председател на Общинския съвет в Септември.