Новата учебна година изпревари с петнадесет дни всички останали училища в страната и стартира от Спортното в Пазарджик. С шест паралелки, в които ще се обучават деца от пети до седми клас вече са в класните стаи, след като се състоя тържествената церемония преди първия школски звънец.

Училището е създадено за първи път през далечната 1972 г. , а неговото развитие води до многобройни успехи за спортисти, чийто жизнен и творчески път започва именно в тази сграда. В края на 1989 г. Пазарджик заема осмото място по брой на завоювани медали по време на Олимпиади и други престижни спортни състезания – това припомни някогашният основател на Спортното училище в града – Борис Димитров.

01спортно301спортно4 01спортно5 01спортно6 01спортно7 01спортно 01спортното-знаме

Учениците и родителите бяха поздравени от директора световният шампион по самбо Георги Георгиев, шефката на Регионалното управление на образованието, както и министрите на образованието и спорта – Красен Кралев и Красимир Вълчев, които бяха изпратили поздравителни адреси. Те бяха прочетени от директора на училището и шефката на РУО на МОН – Валентина Кайтазова. Тя също пожела „На добър път“ на учениците, като подчерта, че се очаква скоро те да направят така, че Пазарджик отново да има своята спортна слава. Своя поздрав към децата и педагогическия екип отправи и областният управител Стефан Мирев.

С изключително мили думи, към бъдещите ни спортни надежди и техните родители се обърна кметът Тодор Попов, той припомни нелекия път, който бе изминат през годините, за да се достигне до този ден. Чуйте – ТУК

01корица101спортно101спортно2