Председателят на Общинския съвет в Септември – Лазар Влайков е бил освободен от ареста, където прекара едно денонощие, след трагичния инцидент в нощта срещу първи септември във Виноградец, съобщиха от Окръжна прокуратура – Пазарджик.

Той бе задържан, тъй като е собственик на законно притежавания пистолет, с когото бе прострелян и убит собственикът на ресторант „Градина“ – Наско Тонкев. От полицията все още не са предоставили информация за това, в коя точка на заведението се е състоял злополучният инцидент, а виновник засега за него е 6 годишно дете, племенник на Влайков.

Свидетели на неволното убийство са хора от най-вътрешния семеен кръг на Влайкови, а полицията работи по две версии за случилото се. Според дъщерята на загиналият бизнесмен – Деница, детето в момента на изстрела е  било извън мястото на трагедията, а Лазар Влайков бил седнал при стрелбата.

Хора от селото твърдят, че изстрелите били повече от десет, чували се откъм заведението. Балистична експертиза ще покаже каква е била траекторията на куршума, който може да се окаже и рикошет. Вече са направени натривки на ръцете на хората, които са стреляли по време на рождения ден. Според адвокати Влайков трябва да бъде осъден на затвор от 5 до 15 г. , заради това, че е предоставил оръжие в ръцете на дете, в резултат, на което е последвал смъртен случай.