По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев утре, от 12.00 часа, в голямата заседателна зала на общинска администрация, ще се проведе открита среща във връзка с концесията за мина Грънчарица и добива на волфрам на територията на Община Велинград.

Срещата е поредната инициатива на д-р Коев и общинска администрация в усилията им да бъде стопирана възможността за добив на волфрам. На нея са поканени и ще присъстват Министърът на околната среда и водите Нено Димов, председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев, Директорът на РИОСВ Пазарджик Костадин Гешев.

С настоящата среща кметът Коев и ръководената от него общинска администрация ще запознаят Министъра на околната среда и водите за предприетите до момента мерки за недопускането на концесионера да добива волфрам на територията на община Велинград.Всички действия на ръководството на Община Велинград са продиктувани изцяло от желанието на жителите и гостите на СПА Столицата на Балканите да продължава да бъде център на балнеолечението,а не на център за добив на волфрам.

Цветан Цветанов ще посети Кръстава и Драгиново, по същия повод. Вижте часовете на срещите му там – ТУК