Над сто и двадесет гилзи от газов пистолет са открити в ресторант „Градина“ във Виноградец където, по време на празнуването на рожден ден, неволно бе убит собственикът Наско Тонкев. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров базирайки се на документите по разследването. Според него все още не може да се каже нищо категорично, тъй като натривките взети от участниците в трагедията ще бъдат готови до петък.

На въпрос на журналистите, дали е логично Лазар Влайков да разполага със законен пистолет след като има две провинения, Цацаров отговори, че не е запознат с предишните му изяви, а само с това, което касае сегашното дело. Той предостави възможността за коментар на окръжния прокурор Васил Малинов. Той потвърди, че е наясно с това, че Влайков е имал образувани две преписки, които са били прекратени съответно от велинградската и пазарджишката районни прокуратури. Първата преписка е била от 2008 г., а втората от 2012 -та.

Две дела е имало срещу Лазар Влайков, първото е от 2008 и 2012 г. Първата преписка е за нанасяне на средна телесна повреда при състояние на фект, когато Влайков е пребил сина на общинската съветничка Дора Пачева, а втората преписка е за превишаване на пределите на неизбежна отбрана, през 2012 г., когато Влайков е нанесъл пет удара с нож на свой съгражданин.

Главният прокурор съобщи, че двете прекратени производства от 2008 г. и 2012 г. срещу Лазар Влайков, ще бъдат преразгледани отново.

Ето какво съобщи окръжният прокурор – ТУК