Змс Димитър ГАНЧЕВ, заслужил треньор

    След двете световни титли на змс Димитър Димитров и мс Димитър Марков от Унгария, само седмица след това състезателите на Модел яхт клуб- Пазарджик завоюваха нови два златни и един бронзов медала на Европейското първенство по корабомоделен спорт за настолни модели- класовете С в гр. Каварна.  Мс Лазаринка Бончева със „златният“ си модел  на американският линейния кораб  „Аризона “- клас С6 от Световното през 2016, дублира златото си и от Европейското, оценен от международното жури с 96,33 точки. С първото си участие на Европейско първенство  Никола Друмев с модел на немският линеен кораб „Бисмарк“- 96,00 т. заслужи и първият си златен медал.

11ДИПЛОМА- на Л.Бончева- 2017 (1)

Малката Анастасия, дъщеря на Лазарина и Красимир Бончеви, уверено тръгва по пътя на родителите си и в първата си международна изява успешно се окичи с бронзов медал при юношите  с модел на руският торпеден катер Г-5, който бе оценен с 86,67 точки. Никола Друмев представи и още два модела в клас С6, но не му достигна само точка за втори медал. От представените пет модела, трите медала са поредното доказателство за възможностите на пазарджишките корабомоделисти. На Евпопейското първенство участваха общо 156 модела в седем категории , представени от 8 страни.

Българският национален отбор завоюва общо 20 медала – 10 златни, 7 сребърни и 13 бронзови, с което се нареди на четвърто място по броя на спечелените призови места. Начело са Румънците с 38, Русия-25 и Беларус с 22 медала. Равносметката на пазарджишките спортисти-моделисти през настоящата спортно – състезателна година е за успешното им участие във всички вътрешни и международни състезания и за суперлативите и оценките на международните спортни федерации за високото ниво и отлична организация на домакинствата по авиомоделизъм и корабомоделен спорт.