След шестгодишно успешно публично – частно партньорство с община Пазарджик, инвеститорът в „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ – „Булфарма“ ООД се отказва от своите 50%. Като причина Управителният съвет на дружеството изтъква непрестанните атаки, които получава от общинските съветници, а като резултат от тях – уронване на престижа на фирмата, която продължава да обгрижва градския транспорт.

Новината достигна до медиите чрез разпратено до тях отворено писмо, в което се подчертава, че фирмата работи на загуба. От началото на сключването на договора, до днес „Булфарма“ е инвестирала над пет милиона лева – за закупуването на нови осем тролейбуса, за изграждането на новата „Автогара“ и за подобрения в мрежата.

От 2014 г. са увеличени заплатите на работещите в дружество, открити са и нови работни места. Хората, които постъпват на работа във фирмата са били обучавани за нейна сметка. Въпреки неколкократното поскъпване на еленергията, цената на билета за пътуване не е била променяна, подчертават от  „Булфарма“.

Предложението им е община Пазарджик да откупи 50-е % на дружеството или да намери нов инвеститор, който да продължи започнатото от „Булфарма“ ООД.

Най-вероятно въпросът ще бъде разискван на предстоящата в края на този месец сесия на Общинския съвет в областния град. Писмото е изпратено и до кмета на Пазарджик – Тодор Попов, както и до деловодството на градския парламент.