Седем изявени младежи и девойки от Пазарджик получиха днес парична премия от по двеста лева, за заслугите си и спечелването на престижни състезания. Това стана в присъствието на местните медии, а наградите връчи кметът Тодор Попов. Първа при него бе поканена Михаела Златанова, която спечели престижното трето място на Балканските игри по бадминтон в Нови Сад.

19златанова

Последва я Кристина Асенова, спечелила първо място от Световния мажоретен шампионат, провел се в Прага. А трети пред градоначалникът се озова Горан Козарев, носител на сребърен медал от Балканските игри по джудо в Турция, с бронз от България и девето място на детския олимпийски фестивал в Унгария.

19горан козарев

Кметът не скри, че любимец сред всички деца, които прославят града ни у нас и в чужбина е Кристиян Павлов, за когото това лято е било пълно с награди – четири златни, три сребърни и бронзов медал, е спечелил тийнейджърът от конкурсите „Съзвездие“, „Ние, 21 век“, „Утринна звезда“ и „Ноти по пясъка“. Малчуганът се занимава с пеене и засега обещава да върви със смели крачки напред в областта на музиката.

19кристиян павлов

Премия получиха и корабомоделистите Димитър Марков и Димитър Димитров, спечелили първо място на Световното първенство по корабомоделизъм в Унгария. 19димитър димитров

Наградена бе и Гергана Павлова за третото й място на Балканските игри по бадминтон в Нови сад.

19гергана Павлова

Правим това, защото смятаме, че младите хора са богатството на града и всеки техен успех трябва да бъде поощряван, заяви Тодор Попов. Моята максима е, че плодовете не могат да се берат преди да е пораснало дървото, но когато се гижиш за него, то прави всичко възможно, за да ти отговори. Така че и занапред младите хора могат да разчитат на нас и нашата подкрепа, тогава, когато имат смислени проекти и най-вече волята и амбицията да ги осъществят.

Градоначалникът също получи награда, но от треньора на корабомоделистите Димитър Ганчев, който му подари сувенири от провелото се преди броени дни Световно първенство по корабомоделен спорт в Унгария.