Всичко започна през месец август, когато сметнах, че по единия от договорите ми с Теленор договорът изтича на 14 септември. Отивам в Теленор на 13 август и питам трябва ли едномесечно предизвестие за това, че не желая да го продължа и искам този номер да се закрие.

Казаха ми – не, елате в началото на септември, за да попълните едно заявление. Отивам аз на 4 септември като съвестен инат и казвам за какво съм дошъл. Ама рано е още, щото договорът Ви още не е изтекъл, елате след 14-и, ама трябва да си платите сметката на наше гише, а не по друг начин, защото системата можела да не я отчете.

Отивам аз на 16-и, в събота, в единия магазин в Пазарджик. Казват ми хубаво, ама не можем да Ви го прекратим, защото в София никой не работи, само ние работим. Викам си, тея „ме цакат с топла бира“ и отивам в другия магазин. Там приеха да си платя сметката, ама ми казаха, че трябвало в работен ден, щото управителят им не работел в събота. Дай Боже, всекиму – викам аз.

И в понеделник отивам в офиса им в Панагюрище в 17:15, щото той управителят може да бачка до 17:30, горкият, да не се преумори. Оказа се, че не е нужен никакъв управител. Момата провери, че нямам задължения и се зае да ме омайва. Ама защо го закривате?

Викам  – не го ползвам. Ма, защо не го ползвате? Ми, щото ползвам друг. Ама ние имаме изгодни планове. Викам – бравус! Ма, само за 5 лева имате не знам колко си минути. Викам – мерси, искам да спра тази карта. Ама Вие така или иначе сте си предплатили тоя месец, ползвайте я до 14 октомври и елате тогава. Викам – не щъ да я ползвам, искам да я спра на момента. Ама мога да Ви предложа мобилен телефон изгодно. Викам имам си един изгодно и един неизгодно, който не ползвам, друг не ми трябва.

Ами добре, рече момата, даде ми една бележка да подпиша и едно копие за мен и рече, че картата ми вече е спряна. Звъннах да пробвам, верно вече е спряна. Ама още не смея да се зарадвам, щото под малките букви в заявлението за спиране на телефона пише, че Теленор си запазвал правото да не го одобри 🙂Тяхното мами, ако рекат пак да ме цакат 🙂 Та това е завършекът на един изтекъл договор за мобилен телефон. Пробват гадовете всички чалъми, за да те заробят за още две години. Остава ми още една подобна битка с Ментел, ама там и други хора трябва да помагат, така че борбата ще е безмилостно жестока 😉

Стискайте палци!

Христо П.