Ана Гройс, PZdnes.com

В галерия „Веселин Стайков“ в Пещера бе открита изложба живопис на  Елеонора Хаджиниколова и Илия Тончев. Откриването на експозицията бе уважени лично от кмета на родопския град Николай Зайчев. Двамата автори бяха представени на любителите на изобразителното изкуство от техния колега художникът Константин Анастасов.

25пещера1

Младата Елеонора Хаджиниколова гостува в галерия „Веселин Стайков“ в Пещера за втори път.  Тя представя пред пещерската публика 21 картини,  изработени с техника маслени бои върху платно и темперни бои върху дърво. Първата й  изложба в Пещера бе през 2012 г., когато Хаджиниколова се представи самостоятелно с 65 платна.

Радиловецът Илия Тончев е добре познат на ценителите на изобразителното изкуство в Пещера, където той е чест гост. Тончев се занимава с изкуство от края на седемдесетте години. Член е на Съюза на българските художници, Групата на пазарджишките художници и Клуба на художниците в Пещера. Има множество самостоятелни изложби в София, Пловдив, Пазарджик и Пещера. Този път авторът представя 23 платна,  създадени от началото на годината и не показвани в официални изложби.