Община Бургас продаде дела си от „Бургасмед“ за 3.4 милиона лева. С тези пари ще се довърши сградният фонд на Медицинския факултет в града, ще стигнат и за оборудване, съобщи Флагман.бг.

Собственикът на проспериращата МБАЛ „Бургасмед“ – „Булфарма“ купува 33-те процента дял на Общината от сградата, където се помещават Медицински център 3 и болницата. Това решиха бургаските общински съветници на вчерашното заседание на местния парламент. Средствата от над 3.4 млн. лв. ще бъдат прехвърлени към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ за довършване на Медицинския факултет към висшето училище.

На заседанието на местния парламент е присъствал собственикът на „Булфарма“ д-р Михаил Тиков, както и ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ доц. д-р Магдалена Миткова. Д-р Тиков е изложил пред съветниците мотивите си. Той е обяснил подробно какви инвестиции ще бъдат направени, като по този начин МБАЛ „Бургасмед“ ще привлече най-добрите специалисти, които са готови да дойдат в Бургас и да открият кабинети. Ще се привлекат и хабилитирани лекари от високо ниво.