С настъпванто на есента времето ни сервира изненади, които не ни дават шанс да се радваме на тераси и веранди. Ако все пак искате да запазите своите цветя и лятното си настроение, има изход. Това може да стане с ветроупорни завеси.

Цената не е ниска, от 25 до 30 лв. на кв.м. струва изработката на предпазните завеси, но пък ще ви служат безотказно в продължение на години. Другото им голямо предимство е, че в затвореното пространство можете да оставите всички саксии, които иначе трябва да пренесете в стаята.

30тенти

Ветрозащитните завеси /огради/ от прозрачно фолио са подходящи са за затваряне на зимни градини, открити тераси на търговски обекти, магазини с изложбена площ, беседки, гаражи, хладилни помещения, халета, автомивки.

Ветроупорните  завеси представляват изделия, изработени от гъвкав , прозрачен PVC материал /кристал/, кантирани странично със синтетичен PVC промазан брезент в желания от вас цвят. Завесите са окомплектовани с обков и аксесоари, спомагащи за техния монтаж.

Целта на ветроупорните завеси е да ограничат климатичното въздействие в предварително обособено пространство. Те служат като преграда за вятър. При плътно обграждане на пространството със завеси може да се постигне т.нар. оранжериен ефект – запазване на топлината в рамките на затвореното пространство.

Основният материал, който се използва при производство на завесите е PVC фолио с дебелина 0.6мм. или 0.8мм., често наричано „кристал“. PVC материалът е UV стабилизиран. Той съдържа повишено ниво на пластификатори, което му дава възможност за навиване и прегъване. За разлика от PE, PP, HDPE, найлон и другите не-винилови фолиа, PVC материалът старее значително по-бавно и е много по-устойчив на светлина и UV.

Кристалът се състои от чисто, прозрачно PVC и не съдържа укрепваща арматура. По тази причина, при срязване и разпъване се „цепи“ лесно. Този недостатък се избягва чрез използване на кантове от синтетичен брезент по цялата периферия на ветроупорните завеси.

Синтетичният брезент има полиетиленова текстилна армировка, която го прави устойчив на раздиране и разкъсване. Използва се синтетичен брезент с тегло 650гр./кв.м.