Депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия в парламента Делян Добрев подава оставка от всички позиции, които заема. Това заяви самият той в студиото на БТВ, а причината са скандалите в Хасково, където Добрев е обвиняван, че е кадрувал и назначавал хора без конкурси. Той е информирал премиера Бойко Борисов за решението си тази сутрин. Бившият енергиен министър напуска всички заемани постове, защото се чувства „смъртоносно ранен политически” след скандала „Кумгейт” в Хасково.

„Вече съм окепазен. От една седмица обикалям студията да обяснявам, че нямам сестра.

БСП постигнаха целта си, очерниха името ми“, обясни мотивите си Добрев. Добрев обяви и че ще съди Елена Йончева, която в парламента и в телевизионни студиа показа схема, според която на ключови позиции в местната власт са негови роднини и бивши бизнес партньори.

В същото време вилата на видния гербер в местността Атолука, край Брацигово се руши. Там семейството на Добреви не е стъпвало от пет години. Като дете по поляните е припкала и първата братовчедка на ексминистъра Росица Гагова, също замесена в скандала.