Стефан Сталев от XII „а“клас на СУ „Георги Брегов“ – Пазарджик спечели специалната награда на кмета на Община Враца за най-автентично пресъздаване на атмосферата  на града в  XIII издание на Националния пленер по графика и живопис „Врачанска есен“. Той бе награден лично от кмета Калин Каменов на церемония, която се проведе в залата на Регионалния исторически музей във Враца. С втора награда от втора възрастова група на конкурса си тръгва и възпитаникът на школото в Пазарджик – Йордан Лачев.

Директорът на училището по изкуствата в града Красимир Данов поздрави всички участници, както и журито оценило творбите, в чийто състав влизаха: председател  доц. д-р. Владимир Аврамов, зам. – декан на художествено – творческата и международна дейност Факултет по изобразително изкуство, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, гл. асистент Мартина Караиванова и асистент Любомил Драганов от Художествената академия – София.

В тазгодишното Тринадесето издание на Националния пленер по графика и живопис „Врачанска есен“ участват 42 творби на ученици от градовете Видин, Варна, Пазарджик, Елин Пелин, София и Враца. Младите автори бяха разделени в две възрастови групи – VIII – X клас  и XI – XII клас. Участниците в пленера рисуваха различни културно-исторически забележителности на Община Враца.

Ежегодният конкурс се организира от СУ „Отец Паисий“ и Община Враца.

04брегов

Наградените са:

Първа възрастова група:

I награда – Мартина Тошкова, СУ „Отец Паисий“, гр. Враца

II награда – Теодор Стаменов, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Видин

III награда – Флоринда Иванова, СУ „Отец Паисий“, гр. Враца

III награда – Вяра Трайкова, 144 СУ „Народни будители“, гр. София

Поощрителна награда – Джансевер Стоянова, СУ „Любен Каравелов“, гр. Варна

Втора възрастова група:

I награда – Маргарита Стоянова, СУ „Васил Левски“, гр. Елин Пелин

II награда – Йордан Лачев, СУ „Георги Брегов“, гр. Пазарджик